phone-icon
Fell free to Ask+1-802-341-3461
Hoe check ik in bij KLM?

Hoe check ik in bij KLM?

KLM is een van de beste luchtvaartmaatschappijen omdat ze altijd werken met de tevredenheid en behoeften van de passagiers. U kunt alle faciliteiten online krijgen en de stoelen reserveren. Nadat u de stoelen heeft geboekt, moet u de vlucht inchecken en de instapkaart dienovereenkomstig ophalen. U heeft de mogelijkheid om voor vertrek gebruik te maken van KLM online inchecken. KLM biedt ook verschillende manieren om tijdens uw reis in te checken, stoelen te kiezen en bagage toe te voegen.

Hoe werkt online inchecken KLM?

Om voor vertrek enorm veel tijd te besparen, kun je online inchecken op de website van KLM airlines. Om door te gaan met online inchecken bij KLM, moet u de onderstaande eenvoudige stappen volgen:

 • In eerste instantie moet u in elke zoekbrowser naar de officiële KLM-website navigeren.
 • Daarna moet u de check-in-knop bovenaan de startpagina van de website selecteren.
 • Daar kunt u het ticketnummer of boekingscode, achternaam en vluchtnummer toevoegen.
 • Nu ziet u uw vluchtgegevens bij KLM op de nieuwe pagina.
 • Uit de gegeven gegevens kunt u het type stoel voor de reis kiezen en de hoeveelheid bagage toevoegen die u tijdens de reis aan boord gaat.
 • U moet de knop Doorgaan selecteren en de betaling uitvoeren als u in aanmerking komt voor de noodzakelijke wijzigingen.
 • Wanneer u de betaling succesvol heeft uitgevoerd, ontvangt u een bevestigingsbericht met een instapkaart op uw geregistreerde e-mailadres.
 • U moet de uitgeprinte instapkaart meenemen om op de luchthaven te laten zien voor de veiligheid.

Hoe lang voor de vlucht kan ik inchecken bij KLM?

Uw inchecktijd bij KLM airlines is afhankelijk van het type incheckmethode. Bekijk hieronder alle details.

 1. Om lange wachtrijen te voorkomen, kunt u bij KLM kiezen voor online of web check-in en bespaart u enorm veel tijd.
 2. De online check-in portal bij KLM gaat 30 uur tot 2 uur voor het instappen open.
 3. De online check-in opent 24 uur voor vertrek van alle KLM-vluchten die van en naar de Verenigde Staten vertrekken.
 4. Als u de vlucht op de luchthaven wilt controleren, is een van de snelste manieren om dit te doen via de zelfbedieningskiosk. Om via de selfservice kiosk in te checken, kunt u dit 30 uur voor vertrek doen.
 5. Als u liever bij de luchthavenbalie incheckt, dient u 40 minuten voor de binnenlandse vlucht in te checken.
 6. Voor de internationale reis kunt u 60 minuten voor het geplande vertrek inchecken.

Moet ik de instapkaart van KLM uitprinten?

Het is niet verplicht om de instapkaart voor de reis bij KLM airlines af te drukken. Na het inchecken ontvangt u automatisch een cijfermatige instapkaart die u kunt laten zien bij de veiligheidscontrole. Als u geen geschikt mobiel apparaat heeft, kunt u de print van uw instapkaart ophalen bij de luchthavenbalie.

Soms moeten uw reisdocumenten nog worden gecontroleerd en ontvangt u in dat geval de KLM-handvestbevestiging in plaats van een instapkaart. Zij geven u een fysieke kopie van uw instapkaart op de luchthaven.

Hlang voor een vlucht kun je een koffer inchecken bij KLM?

Veel passagiers zoeken altijd naar de bagagevereisten zodra ze doorgaan met inchecken. Ze moeten op de hoogte zijn van de KLM-inchecktijd voor bagage om onderweg in hun koffer te kunnen stappen. Als u aan boord gaat van de vlucht van en naar de Verenigde Staten, kunt u uw koffer 24 uur tot een uur voor het daadwerkelijke vertrek inchecken. Maar als u aan boord gaat van een vlucht naar een ander land of staat, kunt u uw koffer 30 tot 1,5 uur voor het geplande vertrek inchecken.

Hoeveel stuks bagage laat KLM toe op internationale vluchten?

Als u internationaal vliegt met KLM, kunt u tijdens de reis maximaal 10 stuks ingecheckte bagage instappen. Het gewicht van elke ingecheckte tas kan tot 23 kg zijn in afmetingen tot 158 ​​cm. Maar als u in business class reist, kan het maximale gewicht van elke tas 32 kg zijn met afmetingen van 158 cm in hoogte, lengte en breedte.

Hoe streng is KLM met het inchecken van bagage?

KLM werkt altijd met de wensen van de passagier en is niet strikt met de bagage. De bagagevrijstelling van KLM is afhankelijk van het type klasse en het aantal stuks bagage. U kunt de onderstaande informatie lezen over de KLM hanteringsbagage die u tijdens uw specifieke reis kunt instappen:

Toeslag Economy Class:

Als u een vliegticket heeft gekocht, is er geen ingecheckte bagage bij uw reis inbegrepen.
In het standaard- of flexticket kunt u maximaal één ingecheckte tas meenemen met een lengte, hoogte en breedte van niet meer dan 158 cm.
Het gewicht van de tas mag in totaal niet meer dan 23 kg bedragen.
Op sommige routes kun je tegen bepaalde toeslagen of toeslagen ook een extra tas krijgen.

Toeslag premie comfortklasse:

Als u in premium comfortklasse vliegt, mag u twee ingecheckte tassen meenemen op reis met KLM.
De maximale afmeting van elke tas kan 158 cm zijn, inclusief wielen en handvatten in hoogte, gewicht en breedte.
Het maximale gewicht van elke tas die je kunt instappen kan oplopen tot 23 kg.

Business class toeslag:

In business class reizen met KLM mag u gratis maximaal 2 stuks ingecheckte bagage meenemen op uw reis.
Elke ingecheckte tas kan tot 158 ​​cm hoog, gewicht en breedte zijn en heeft wielen en handvatten.
Het maximale gewicht van elke tas kan tot 32 kg zijn.

Toeslag voor kinderen:

De ingecheckte bagage met kinderen kan afhankelijk zijn van het type ticket en of je een eigen stoel hebt of niet.
Als uw ticket de ingecheckte bagage bevat, mag u één stuk gewicht van niet meer dan 10 kg voor uw kind meenemen.

Als uw tassen de algemene vereiste overschrijden, worden ze beschouwd als te grote en te zware tassen. U moet de kosten dienovereenkomstig betalen voor uw extra tassen die online beschikbaar zijn op hun website. De werkelijke kosten voor extra bagage worden berekend op basis van het klassetype en de vertrekbestemming.

Kan ik 2 stuks bagage inchecken bij KLM?

Ja, als u het premium comfort class of business class ticket heeft gekocht, kunt u tijdens uw reis 2 stuks bagage inchecken. Daarom zijn de voorschriften voor beide type tassen verschillend, zoals hieronder weergegeven:

 1. De afmeting van uw ingecheckte bagage in beide klassen moet 158 ​​cm lang, hoog en breed zijn.
 2. In de premium comfortklasse van tickets moet het gewicht van elke tas in totaal 23 kg zijn.
 3. In de business class bedraagt ​​het gewicht van elke tas in totaal niet meer dan 32 kg.

Hoe vroeg moet ik op de luchthaven KLM zijn?

 • Als je de koffers hebt die je voor vertrek moet inchecken; je moet je koffers afgeven bij de incheckbalies of bij de selfservice drop-off punten.
 • Daarom kunnen er lange wachtrijen zijn bij de inleverpunten en daarom raadt KLM u aan om op tijd op de luchthaven te zijn.
 • Als u aan boord gaat van de Europese vlucht, moet u 2 uur voor het geplande vertrek op de luchthaven beschikbaar zijn.
 • Voor intercontinentale vluchten wordt geadviseerd om 3 uur voor het geplande vertrek op de luchthaven van KLM te zijn.

Hoe laat gaat de KLM incheckbalie open?

De openingstijden van de KLM incheckbalie zijn afhankelijk van het model dat u kiest voor het inchecken bij KLM. Als u dus doorgaat met online inchecken, kunt u dit 30 uur tot een uur voor vertrek doen.

De balie op de luchthaven of de selfservice kiosk check-in gaat 40 minuten voor de Europese vlucht en 60 minuten voor de intercontinentale vlucht open.

Waarom kan ik niet inchecken KLM?

Soms kunt u niet online inchecken bij KLM vanwege onvolledige reisdocumenten of overschrijding van de toegestane bagage. Als uw KLM succesvol niet lukt, ontvangt u de incheckbevestiging op uw geregistreerde e-mailadres. U moet naar de balies of balie van de luchthaven gaan om de instapkaart te verkrijgen. U kunt uw volledige reisdocumenten met bagage die nodig is voor uw reis laten zien en de KLM-autoriteiten zullen u de instapkaart direct afgeven.

Als u bovendien problemen ondervindt met betrekking tot het inchecken van vluchten en bagage bij KLM-luchtvaartmaatschappijen, kunt u dit oplossen met hun klantenserviceteam. Om de KLM-vertegenwoordiger te bereiken, moet u daarom 1 (800) 618-0104 bellen en contact opnemen met de klantmanager. De luchtvaartmaatschappijen bieden verschillende manieren aan die beschikbaar zijn in hun helpsectie, zoals telefoon, chat, e-mail of sociale media.

Zij zullen u helpen om eventuele vragen over bagagevrijstelling en incheckrichtlijnen voor het geplande vertrek op te lossen. De medewerker van de klantenservice is 24 uur per dag beschikbaar voor alle vluchtgerelateerde zaken. U kunt overal ter wereld contact met hen opnemen en krijgt de beste begeleiding voor uw reis.